Partners in mondhygiëne

Voor wie is de mondhygiënist bedoeld?

De mondhygiënist is voor iedereen die een eigen gebit heeft en dat graag wil behouden.
Voor jong en oud, van eenieder die waarde hecht aan een gezonde en frisse mond.

Wat verwacht de mondhygiënist van u?

De mondhygiënist legt de basis voor een gezond gebit. De behandeling alleen is echter niet voldoende. Om een gezonde gebit, frisse mond en stralende lach te garanderen is dagelijkse thuisverzorging noodzakelijk. Concreet houdt dat in:

Dat vraagt veel van u en om gemotiveerd te blijven is een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist van belang. Er zijn veel verschillende mondverzorgingsmiddelen te koop, de mondhygiënist vertelt u welke voor u geschikt zijn en hoe u ze moet gebruiken.

Wat kan de mondhygiënist voor uw kind betekenen?

De mondhygiënist biedt een goede start voor een cariësvrij, gezond gebit. Spelenderwijs zal de mondhygiëniste u en uw kind informeren over het ontstaan van gaatjes en hoe te voorkomen. Afhankelijk van leeftijd, zal er een uitgebreide poetsles gegeven worden. Hoe lang poets je, welke tandenborstel gebruik je, welke tandpasta past het beste bij je gebit. De behandeling kan eventueel aangevuld worden met een fluoride behandeling om de tanden te beschermen tegen cariës.

De pubertijd is de tijd van de beugel. Goede uitleg over het onderhoud van het gebit met de beugel is van groot belang voor het tegengaan van het ontstaan van gaatjes. De mondhygiënist kan uw kind in deze periode goed begeleiden.

NB: Vanuit het basispakket wordt de tandheelkundige zorg tot 18 jaar volledig vergoed!!!


Wat kan de mondhygiënist voor ouderen betekenen?

Het gebit van de oudere patiënt heeft andere behoeften en zorg nodig. Het gebruik van medicatie en de slijtage van de tanden in de loop der jaren heeft invloed op het functioneren van het gebit. Goede begeleiding is dan ook noodzakelijk om het gebit zo optimaal mogelijk te laten blijven functioneren.


Wat betekent de mondhygiënist voor de diabeet?

Tandvleesproblemen hebben effect op het ontstaan en/of verergeren van diabetes. Een tandvleesprobleem kan een vroege aanwijzing zijn van een diabetes. Er bestaat een relatie tussen tandvleesproblemen en een verminderde conditie van het vaatstelsel en een relatie tussen tandvleesproblemen en een verhoogde mate van de totale ontsteking in het lichaam. Een mondhygiëne behandeling zorgt gemiddeld voor een verbeterde bloedsuikerregulatie bij diabetes patiënten, een verbetering van de conditie van het vaatstelsel en een verlaging van de totale mate van ontsteking in het lichaam.

 

Houd uw mond
sterk, fris en gezond!
Bel: 06 21 15 38 19
of schrijf ons een e-mail

tandenborstel

Houd uw mond sterk, fris en gezond!
Bel: 06 21 15 38 19 of schrijf ons een e-mail


Wij zijn geregistreerd in het KwaliteitsRegister Mondhygiënisten en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten.

Logo KwaliteitsRegister Mondhygiënisten

Logo Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten