Voor wie is de mondhygiënist bedoeld?

De mondhygiënist is er voor iedereen, die waarde hecht aan een gezonde en frisse mond.

Wat verwacht de mondhygiënist van u?

De mondhygiënist legt de basis voor een gezond gebit. De behandeling zelf  is echter niet voldoende. Om een gezond gebit en frisse mond  te garanderen is dagelijkse thuisverzorging noodzakelijk. Concreet houdt dat in:

  • twee keer per dag poetsen;
  • een keer per dag de ruimtes tussen uw tanden en kiezen reinigen.

Dit vraagt veel motivatie van u en daarom is een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist van belang. 

Wat kan de mondhygiënist voor uw kind betekenen?

De mondhygiënist biedt een goede start voor een gaatjes vrij, gezond gebit. Spelenderwijs zal de mondhygiënist u en uw kind informeren over het ontstaan van gaatjes en hoe te voorkomen. Afhankelijk van de leeftijd van uw kind, zal er een uitgebreide poetsles gegeven worden met een voedingsadvies afgestemd op de dagelijkse eetpatronen van uw kind.

De pubertijd is de tijd van de beugel. Goede uitleg over het onderhoud van het gebit met de beugel is van groot belang voor het tegengaan van ontstoken tandvlees en het ontstaan van beginnende gaatjes. De mondhygiënist kan uw kind in deze periode goed begeleiden.

NB: Vanuit het basispakket wordt de tandheelkundige zorg tot 18 jaar volledig vergoed!!!

Wat kan de mondhygiënist voor ouderen betekenen?

Het gebit van de oudere patiënt heeft andere behoeften en zorg nodig. Het gebruik van medicatie en de slijtage van de tanden en kiezen in de loop der jaren heeft invloed op het functioneren van het gebit. Als ook het plaatsen van implantaten ter vervanging van het eigen gebit. Goede begeleiding is dan ook noodzakelijk om het gebit zo optimaal mogelijk te laten  functioneren.

Wat betekent de mondhygiënist voor de diabeet?

Tandvleesproblemen hebben effect op het ontstaan en/of verergeren van diabetes. Een tandvleesprobleem kan een vroege aanwijzing zijn van een diabetes. Er bestaat een relatie tussen tandvleesproblemen en een verminderde conditie van het vaatstelsel en een relatie tussen tandvleesproblemen en een verhoogde mate van de totale ontsteking in het lichaam. Een mondhygiëne behandeling zorgt gemiddeld voor een verbeterde bloedsuikerregulatie bij diabetes patiënten, een verbetering van de conditie van het vaatstelsel en een verlaging van de totale mate van ontsteking in het lichaam.

Houd uw mond
fris en gezond!
Bel: 06 21 15 38 19
of schrijf ons een e-mail

tandenborstel-elektrisch
Scroll naar boven